pondělí 25. května 2015

Jak na nafouklé bříško?


Krásný večer,

je to tu zase - ovšem nekonají se slevy jako prase, ale jen nás trápí nafouklý pupík.. :) Co s tím? Já sama pořád dokola něco zkouším, tu přidávám kmín, tu popíjím fenyklový čajík.. 


Musím ale přiznat, že mi některé z těch babských rad pomáhají, a bylinky jsou všemocné.. :)

Kdysi jsem pro 30ti denní výzvu sestavovala "Téma dne" zrovna s tímhle problémem, a tak si říkám, že ho oživíme a přidám další z vypozorovaných rad.. :)


Jdeme na věc: 

Zadržování tekutin anebo takové nadýmavé potraviny. Příčin může být více. Přes veškerou snahu si pořád připadáte jako balon, a do těch šatů na ples se ploché bříško nekoná.
Zkuste petrželku – tak obyčejnou a tak šikovnou. Petržel funguje jako močopudný prostředek, přitom je přírodní, a zabraňuje tak nepříjemnému zadržování tekutin v těle, které se projevuje otékáním končetin, mimo jiné. 

Také např. kmín a fenykl, jež slouží proti nadýmání. 

EDIT: nově přidán odkaz na článek o zadržování vodyhttp://zdravakrasna.blogspot.cz/2016/02/zadrzuju-vodu-jak-s-ni-pryc.html
Vyřaďte nadýmavé potraviny, cibuli, knedlíky, kynuté věci, nadýmá i kedlubna, okurka, hruška, čerstvé pečivo a další. Zaměřte se na potraviny obsahující draslík (zralé banány, mango, rajčata, špenát, ořechy a chřest). 

Vyhněte se všemu, co způsobuje nadměrné polykání vzduchu, tedy hlavně žvýkání žvýkaček, jež je velmi oblíbené. 

Také to může vytvářet stres a vaše špatné dýchání, z něhož plyne nadměrné polykání vzduchu.

Dost často se také stává, že nafouklé bříško se vyskytuje po snězení mléčného výrobku a je to dáno citlivostí na laktózu (až 10% lidí tímto trpí a jedním z projevů je právě ono nafouklé břicho). Zaměřte se na zakysané výrobky a sýry čedarovéhu typu, jež lépe strávíte.

Také omezte pití perlivých nápojů. 

Zařaďte probiotika, které nejen koupíte v lékárně, ale najdete například v kysaných mléčných výrobcích. Nadměrné zadržování vody v teplejších dnech může vyvolávat také bílé pečivo, těstoviny nebo pizza – což jsou jednoduché sacharidy. 

Pokud chcete to ploché bříško na ples, či do plavek mít, a nebýt večer nafouknutá, vyhněte se těmto potravinám v denním příjmu. Určitě taky dodržujte pitný režim, mějte se rádi, a pokud máte i vy nějaký nápad, jak s tím nafouklým bříškem zabojovat, přidejte ho.. 

Snad Vám to lehce pomůže.

Anet

Fotečka úplně mimo - ale hledala jsem nějakou aktuáln a zrovna se mi sem připletla ta z Pikniku v šatičkách, kde jsme zase "žraly".. :D




Žádné komentáře:

Okomentovat