úterý 15. prosince 2015

Podporujeme sport v dětském domově..

Krásný den,

hektické období přináší chvíle, kdy prostě nemáte čas zasednout, a něco napsat tak, aby to bylo kloudné. Rozepsaných článků je kopa, ale čas je upravit, a dát myšlenkám jakous takous formu, se někam ztratil.

Nicméně něco mám na srdci a to musí ven. :)

Spoustu z Vás ví, že jsme se s kamarádkou pustily do bláznivého projektu s počítáním kilometrů v týmech. Z blázniviny se stala věc vážná, kterou za 5 oficiálních měsíců (mimo jednoho testovacího), prošlo 132lidí a z toho téměř 40 se stalo inventářem. Společně se zapisovalo do tabulek, tvořili se výzvy, vytvářelo se motivační prostředí, a my jsme dohromady určitě stáhli na svých tělech 100kg, a to pohybem převážně venku, převážně chůzí, během, ale nechyběly i sporty jako cyklistika, joga, pilates, trampolínky, horolezectví, tenis, bojová umění a vše co si jen dovedete představit.

Za každou dobře odvedenou práci je třeba malá odměna a tak se postupně mezi námi scházeli sponzoři, kteří vždy něco malého dali. Tak se brzy rozdávaly i diplomy a malé odměny. Protože to obnášelo také nějaké náklady za poštu a další výlohy, shodli jsme se společně na tom, že to chce symbolické startovné.

I nám po ukončení sezóny v listopadu zbyly nějaké ty koruny, a tedy jsem dostala nápad, udělat radost nějakému dítku z dětského domova, nicméně pak přišel další nápad, pomoci konkrétnímu domovu. Protože sportovní nadšenci, jako téměř vždy, popadli vhozenou rukavici z plných sil, nakonec jsme vybrali téměř 4500,-


Částka se vložila nejen do velmi potřebných osušek, ale převážně do sportovního náčiní, zde tedy uvádím seznam, co jsme nakoupili:

Elektronické šipky + 2 sady šipek
Švihadlo s nastavitelnou rukojetí kožené 2x
Resistenční kabel pro chlapce s vysokou obtížností
Guma na posilování pro dívky s lehkou obtížností
Petanque sada 2x
Badminton sada pro 4 hráče včetně sítě
Náhradní míčky na badminton
Plážový tenis celá sada
Míč menší pro malé děti 2x
Činky 0,5kg
Fotbalový míč měkčí pro menší dětí
Fotbalový míč střední tvrdost
Fotbalový míč tvrdší
Volejbalový míč měkčí 2x
Volejbalový míč tvrdší

Dále to bylo 14 osušek
Další sponzor věnoval stolní hry a další "hrací" potřeby.

Po nákupu jsme odjely společně s jednou ze 4 organizátorek (já, Illu, Hanka a Nikča) do dětského domova na osobní předání. Radost byla veliká a to hlavně zatím od tet, děti dostanou vše až pod stromeček, protože to nečekají a určitě budou mile překvapené. Byly jsme pohoštěné, byl nám ukázán domov, včetně sportovního zázemí, tento domov se snaží děti vést opravdu hodně ke sportu, což značil i zlomený loket jednoho chlapce - at žije basketbal :D Prý se pak blbě hrál volejbal, ale fotbalu se mohl věnovat i s tou polámanou rukou :)

V domově se také našla slečna co velmi bázlivě oznamovala, na náš dotaz co by si tak přála k Vánocům, že by si přála Harryho Pottera v angličtině - koukala jsem jak puk. (nakonec jsem slečně poslala Zelenou míli od S.Kinga k Ježíšku v anglickém jazyce) Děti mají spoustu ambicí, v domově vládne pohoda, za odměnu jsme dokonce dostaly nádherná perníková srdce.

Tety a já
Proč to všechno píšu? Nechceme se chvástat, chceme ukázat, že sport je všude a spojuje lidi, vytváří přátele a dobrou atmosféru, i společná témata k hovoru. Pokud byste i vy, chtěli podpořit třeba i jen dvacetikorunou místo čokolády k sváče, tyhle děti, podpoříte další část sportovního vyžití. Děti se chystají na hory, a moc by uvítaly možnost koupit si pernamentky na vleky. 99% z nich, ten jeden maličkatý tomu ještě nerozumí, se věnuje sportu aktivně a dojíždí na různé tréninky, přispět by potřebovali i na transportní auto pro skupinky po 8, jak se sváží.

Chtěla bych strašně moc poděkovat Všem z Planetky B612 - že podpořili byť třeba jen milými slovy (protože pomáhají jinde). I za tu spoustu sportovních dárků které jsme společně dali dohromady. A pokud i Vy se rozhodnote napište ke své platbě "Planetka B612" ať Malý Princ zůstává v našich srdcích.

číslo účtu: 2300554565/2010



Informace o domově naleznete zde: (dále se v odkazu doklikáte i k účtu, který je transparentní a tedy volně k nahlédnutí)
http://www.detskydomovhusita.cz/

V případě že byste měli zájem věnovat cokoliv jiného vždy se nejdříve poraďte: detskydomovhusita@gmail.com

Přeji Vám Všem krásné a pohodové Vánoce
Anet

Žádné komentáře:

Okomentovat