úterý 5. dubna 2016

Kde nalézt motivaci?

Krásný den,

motivace není nikdy dost. Motivují nás velcí lidé, tím, co dokázali. Motivují nás naši příbuzní a lidé v okolí. Motivaci potřebujeme téměř ke všemu.

Chcete dobře vařit? Motivují vás strávníci, co jídlo pochválí.

Chcete dobře psát? Motivují vás čtenáři, co čtou vaše články, či knihy.

Chcete být úspěšným podnikatelem? Motivují vás lidi, co už si došli ke svému cíli.

Chcete být hubení, zdraví, fit? Motivují vás lidé, co již proměnou prošli. Ale to není vždy vše, co je v tomto odvětví zapotřebí.

Jak nalézt motivaci ke sportu a změně životního stylu?

Každý poradí něco jiného a na každého platí něco jiného. Co zabralo Pepině, nezabere Magdě a naopak. Dnes tu máme tedy několik tipů jak motivovat sám sebe a zvítězit.

- MENŠÍ OBLEČENÍ  ZA PRVÉ: každá ho z většiny doma máme, tričko z mládí, džíny z puberty, sukni z prvního rande. Řekněte sami, taky byste dali nevím co za to, že se do toho nostalgického kousku znovu nasoukáte? Než vše vyházíte, nechte si jeden takový kousek doma (pro mě to je např. sukně z prvního rande s mým manželem, nosit se už tedy nedá, je riflová a tak rozdrbaná, že už ke mě zkrátka nesedí)

- MENŠÍ OBLEČENÍ ZA DRUHÉ: u mě také pomohlo si koupit něco pěkného nového a záměrně menšího. Tehdy to byly džegíny. A každý měsíc jsem se do nich cpala s tím, jestli už nastal ten DEN. A taky nastal, pamatuju si, jak jsem se promenádovala po bytě v oněch džegínách, štastná jak ta blecha - brzy na to jsem kupovala kalhoty ještě menší ale už záměrně.

- FOTOGRAFIE SVÉ VYSNĚNÉ POSTAVY: tohle třeba u dost z nás funguje, mě to ale přijde částečně sporné, pokud si fouknete na lednici fotku modelky s mezírkou mezi stehny a vy k tomu nemáte dispozice, může to být tedy pouze ilustrační cíl (aby vám z té touhy po tom samém těle nepřeskočilo)

- ZAČÍT V LEPŠÍM POČASÍ: ano, počasí má také velký vliv, na sluníčku nám je lépe a pocitově nemáme neustálý hlad a chtíč se obalit, aby nám nebylo chladno. Tedy jaro je ta správná chvíle, pokud dlouhodobě stále začínáte. (samozřejmě je nejlepší začít okamžitě)

- MOCI SE NAŽRAT: tak tohle zaznělo nejčastěji, když jsem se ptala, proč lidi sportují. Co je jejich motivací? Většina touží po beztrestném občasném mlsu. A není se co divit, rekreační sport je moc fajn a člověk u něj může objevovat spoustu krás přírody s přáteli a závěrečné posezení je příjemnou tečkou a nemusíte se hned rvát kusem bůčku, ale i salátky jsou věc luxusní a cuketa na grilu? Mmmm.

- SVATEBNÍ ŠATY, PLAVKY: trošku sporná motivace, hubnout bychom neměli pouze do určitého data, kdy oblékneme jistý kus oblečení, měli bychom hubnout pro sebe a nastálo. Dávat si šibeniční termíny, že zhubneme, může vést i k brzkému JOJO efektu. http://zdravakrasna.blogspot.cz/2016/03/jojo-efekt-kde-se-vzal.html

- ZDRAVÍ: jeden z nejlepších důvodů a největších motivací většiny z dotázaných. Rozhýbání těla, zbavení se bolesti zad a další.

- POHYBLIVOST VE STÁŘÍ: zavázat si tkaničky v 60letech, ohnout se pro cokoliv, dojít si kamkoliv a držet se ve formě po co nejdelší možný čas, no není to krásná motivace? Já třeba říkám, že pokud někomu přijde dražší kvalitní potravina, at si to přepočítá do budoucna, jednou jistě ušetří za velmi drahé léky a doplnky stravy.

- VÝHRUŽNÉ VZKAZY NA LEDNICI: jsou lidé, kterým velice pomůže drsný obličej manžela, tchýně, nebo známé osobnosti a nápisy všeho druhu: NEŽER! ZAVŘI TU LEDNICI!

- MOTIVAČNÍ CITÁTY A OBRÁZKY: klasika, která také velmi často vede, polepit lednici, skřínku, monitor na počítači, obrázek v peněžence a další. Téměř každý z nás má své heslo, které ho žene dál.

- ZÁVODY A AKTIVNÍ SPORT: pro některé z nás může být hnacím motorem zúčastnit se alespon jednou závodu at už běžeckého nebo třeba turnaje ve volejbale. Znát ten pocit, kdy vám předají medaili i když jen za účast, je neuvěřitelný zážitek.

- VYČIŠTĚNÍ HLAVY: dost z nás si rád pročistí venku hlavu, odplaví špatné myšlenky anebo si dá dohromady záležitosti, které by jinak odkládal. I pan doktor se kochal.

- ČAS PRO SEBE: jste maminka a nemáte normálně hlídání, ale pro sport by vám pohlídali? No tak hurá na něj, pro mě to jsou kolikrát jediné půlhodinky během dne, kdy jsem sama (a kolikrát ani to ne a lezou po mě klíštata) ale jít si zaběhat, nebo se klidně jen projít, jít do fitka, na skupinovku, zkrátka vzít sebou klidně i kamarádku, pročistit si hlavu, dělat něco pro sebe a mít čas pro sebe, není to dostatečná motivace pro věc?

-  LÍBIT SE PROTĚJŠKU: také podstatný bod, velmi často chceme reprezentovat dostatečně svůj protějšek.

- ZLEPŠIT VÝKON V POSTELI: a ted nemyslím spánek, i když po prosportovaném dni se vám bude lépe i spát, nicméně i sexuální výkon se s fyzickou kondicí značně zvedne a budete si to užívat jako nikdy předtím, ono i sebevědomí vám přibude a už nebudete přikrývat různé části svého těla.

- DĚTI: ano, děti jsou také velmi častou motivací, bud je chceme mít a bojíme se ještě vyšší váhy, či zdravotních komplikací, nebo chceme být zkrátka krásnou maminkou. Chceme je dohonit, chceme s nimi držet tempo a nechceme, aby se dětem posmívali spolužáci, že je jejich máma velryba. A taky jim rádi jdeme příkladem.

-SPARING PARTNER ČI TRENÉR: kámoška či kámoš, co se nebojí na vás zařvat at tím zadkem pohnete, vezme vás běhat, do fitka a je vám velkou oporou. Vhodné především, když tento druh podpory zvládnete psychicky.

- NAKOPAT VŠEM PRDEL!!: joo jedna z nej motivací. Jsou kolem vás pochybovači? Udělejte jim to natruc!!

ZÁVĚREM: je to vždy ve vaší hlavě, vždy je nejmocnější čarodějkou psychika a s ní bychom měli pracovat, co nejvíce to půjde.

V KAŽDÉM PŘÍPADĚ TO DĚLÁTE PRO SEBE A I KDYŽ TO BUDE TRVAT MĚSÍCE A ROKY, TAK SE DO CÍLE DOSTANETE :)

Vaše Anet

Žádné komentáře:

Okomentovat