neděle 10. dubna 2016

Recept - Muffiny z červené řepy - by @ajazhr

Krásný den,

tak se nám ten víkend ale nepovedl, je škaredo a hnusno, mrholí. Právě tohle jsou ty chvíle, kdy se vrháme do kuchyně a něco tvoříme.

Já momentálně v osmém měsíci nevím, co bych snědla a když už mlsat, tak alespon v nějaké té odlehčené míře s tím, že to musí jíst s chutí i děti (přeci to pak nespolykám sama).

No a jak jsme u toho, vždy je po ruce malý receptář od Alči, sáhneme tedy po nějakém tom sladkém kousku.

RECEPT

250g uvařené nastrouhané řepy
2 vejce
100ml jogurtu (nebo rostlinné alternativy)
100ml oleje (podle vašich priorit)
180g celozrnné špaldové mouky
75g třtinového cukru (záleží na vaší chuti a druhu sladidla, jež používáte - POZOR: hustota těsta se může změnit, např. při použití proteinu je těsto velmi tuhé)
50g holandského kakaa (pokud nemáte rádi, snižte množství)
1 kypřicí prášek do pečiva

POSTUP

V jedné míse důkladně smícháme všechny mokré ingredience, v druhé všechny suché. Teprve poté obě směsi smícháme.

Plníme muffinky (pokud nemáte formičky a používáte ty papírové, je dobré je nechat do druhého dne, až trošku papír navlhne a tedy jdou lépe oddělit). Alča a má maličkost používáme silikonové formičky a tedy máme po problému. (při použití papírových také doporučujeme 2, aby se těsto moc nerozplyzlo)

Pečeme na 180stupnů cca 20-30minut podle velikosti muffinek a zkušeností s vlastní troubou. Zda jsou hotové, zkoušíme klasicky špejlí.

Obě rodiny spokojeně chrochtají a dětičky si pochutnaly.

Vaše Alča a Anet

Pokud byste rádi muffinky slané, tak zde recept: http://zdravakrasna.blogspot.cz/2016/01/slane-muffinky-recept-vcetne-kcalkj.html

Žádné komentáře:

Okomentovat