čtvrtek 21. dubna 2016

Vše o Vašem zadečku

Krásný den,

brzy bude léto a krásné prdelky budou vykukovat nejen z kratásků a z minisukýnek ale také z plaveček.

Nejprve ty zadečky ale musíme vymakat a tohle je tak trošku speciál. Řekneme si něco o cvicích na naše hýždě a také nějaké ty zajímavosti.

Je to místečko, které je neustále ve víru dění, sedíme si na něm, koukají nám na něj, chceme ho pevnější, kulatější, menší, větší (ano v dnešní době se i prodávají vycpávací kalhoty pro "monstr" zadečky). Dáváme si na něj tetování a módní průmysl už neví, jakým super kouskem by nás potěšil, aby naše prdelky vynikly. Jasný, chlapi na to zase tak nedbají, i když doma mám jednoho, který neustále zatahuje a povoluje a machruje tu na mě. :D Opět a znovu můj muž je zkrátka darebák :D

Někdo máme tu smůlu, že se nám s touto částí těla pracuje hůře, tuk ne a ne slézt a dřina je to větší, ale ona i štíhlá žena může mít potíže, její hýždě jsou naopak povislé a ráda by je "nahodila" k pevnějšímu a kulatějšímu tvaru.

Základ bychom měli, zas a znovu, strava a pohyb, odpočinek a relax, pitný režim. Neustále opakující se složky.

Co je vlastně ono místo?

Náš zadek je největší sval na těle. Skládá se z těchto svalů: gluteus maximus, gluteus medius a gluteus minimus. Mají dvojí roli, působí jako stabilizátory ale také jako hybatelé. Jsou velmi důležité pro náš pohyb, pomáhají při odrazech, skocích, dokonce je zapojujeme při rozeběhu. Pokud máme tyto svaly slabé, může to mít za následek naše špatné držení těla. Většina lidí, jež má sedavé zaměstnání dokáže zatnout kvadricepsy ale s hýždovými svaly to je horší. Proto bychom je neměli zanedbávat.

Nejvhodnější cviky na naše pozadí:

DŘEP - jeden z nejúčinnějších cviků jak na hýždové svaly tak na stehna. Pro hýždě je ale podstatné dělat dřepy hluboké, při mělkém dřepu - neboli podřepu - se aktivují především stehenní svaly a zatěžují se tak mnohem více také klouby. (pokud potřebujete u dřepů odlehčit kolenům, dělejte dřepy s dosedem na gymnastický míč) Kdysi jsem odvážně začínala s výzvou na dřepy, ze začátku mi spíše přitížila, ale postupem času, kdy jsem přidala i jiné cvičení a dřepovala jako doplněk se na mém zadku staly hotové zázraky.

DŘEP SE ZÁTĚŽÍ/OSOU - tady je to dřep s nějakou tou zátěží, naloženým batohem na zádech, s osou, případně s činkami.

SUMO DŘEP - rozkročmo se špičkami mírně od sebe. Zatneme a jdeme dolů s výdechem zase nahoru. Můžete využít i závaží, výborně poslouží např. kettlebell.

VÝPADY/VÝPADY PŘI CHŮZI - cvik který vám udělá z pozadí skálu. Dbát bychom měli na precizní provedení. Záda rovně a neklátíme se. Koleno nepřepadá před špičku nohy. S nádechem jde noha dopředu a dolů.

VÝPADY SE ZÁTĚŽÍ ČI NA MULTIPRESSU - opětovně záleží na provedení, v posilovně jste většinou se sparingem, co vám pomůže. V případě zátěže, bud zase např. osa (na trapéz), nebo činky do rukou.

VÝSTUPY - tady můžete stoupat k nebesům jakkoliv, např. na lavičku, případně židli. Jde nám o simulaci výstupů do kopce, tedy pokud výletíte a je před vámi pořádný flák do kopce, zaradujte se. Soustředíme se na držení těla. Ruce v bok a při přítahu nohy k druhé se opravdu snažíme zabrat.

MRTVÝ TAH - opět záleží na správném provedení, nekulatíme záda, držíme tělo rovné, nic neprohýbáme (jen při "pouštění" dolů lehce nohy pokrčíme). Můžeme popadnout velkou činku nadhmatem, případně i jednoručky. Nohy u sebe a pouštíme závaží cca k polovině holení.

ZDVIHY PÁNVE - tady využijeme hlavně gymnastický míč, opřeme se chodidly o míč (ležíme), krčíme kolena a míč tedy přisuneme k sobě a zpět. Dáváme důraz na kontrakci (při pohybu k sobě) v hýždových svalech.

ZAKOPÁVÁNÍ S POKRČENOU NOHOU - imitace jízdy na kole. Na všech čtyřech zakopáváme pokrčené nohy do výšky tak aby stehno bylo rovnoběžně se zemí.

TWERK - za mě pecka věc, vynikající a celkem náročné cardio, kdy nejen zatočíte se zadečkem, tak také bolí ruce, jsou polohy, co dají opravdu zabrat.
(mám vyzkoušeno osobně tuto výzvu: http://www.30tidennivyzva.cz/vyzvy/online/?39)

V POSILOVNĚ - ZANOŽOVÁNÍ NA KYVADLE, ROZNOŽOVÁNÍ 

A MNOHO DALŠÍCH, NAPŘ. DŘEP U ZDI, MOSTY V RŮZNÝCH VARIACÍCH ATD.

NIKDY NEZAPOMÍNEJTE NA PROTAŽENÍ PO DOCVIČENÍ

No úspěšně jsme přestáli výukovou část a ted si dáme něco veselýho :) Tak co třeba nějaké pikantnosti? 

PYGOFÍLIE - označení pro lidi které sexuálně vzrušují zadky

KDE JE VYSTRČÍNO - vystrkování zadku bylo už za Římské říše urážkou

NEJVĚTŠÍ - největší pozadí má v obvodu 243cm a vlastní ho Američanka Mikel

NEJZNÁMĚJŠÍ - zaručeně ho má Kim Kardashian

POJIŠTĚNÝ - neznáměji pojištěný ho má asi J Lo za 7 miliard korun, ale také zpěvačka Victoria na něm nešetřila a ani Kylie Minogue

Tohle místečko obdivu se objevuje i v různých rčeních: "Kde je vyšpulíno, tam je dovolíno." "Leze mu do przadku." "Má v przadku korálky/voj." A mnohá další :D

No a co zajímavého máte v repertoáru vy, se svým pozadím?

Anet

Žádné komentáře:

Okomentovat