čtvrtek 30. června 2016

Recenze "Výlety s dětmi" zámek Berchtold

Krásný den,

před rokem jsme byli s rodinou na úžasném a pohádkovém místě, minulý víkend jsme se chystali na úplně jiné místo, ale děti už nějak nechtěly jet dál (cestou nás potkalo několik uzavírek, bouraček a objížděk) a po cestě se najednou objevila cedule, že to kouzelné místo je vzdálené 1km, bylo tedy jasno.

Zámek Berchtold

Schrnu výlet za obě návštěvy především z pohledu rodiny s kupou dětí.

U zámku se nachází celkem prostorné parkoviště a to z více stran, není tedy problém s parkováním a všude je zdarma, dokonce se celkem snadno dá zaparkovat i ve stínu a tedy vás nečeká extrémně vyhřáté auto, což jak rodiče vědí, je problém hlavně v případě, kdy se děti do auta derou jak šílenci, protože padají únavou.

Při vstupu dostanete ke vstupenkám a mapce (ano tenhle zámek disponuje tak obrovským prostorem kolem sebe a tolika atrakcemi, že potřebujete mapu) malé samolepky, které si nalepíte na oděv na viditelné místo a také získáte heslo k brankám.

Loni jsme navštívili prohlídkou i celý zámek, je to v podstatě rodinné sídlo a majitel se svou rodinou ho opravdu úžasně hýčká, z naprosté ruiny, postavili klenot a z okolních vesnic jim pomohli udělat i krásné sbírky předmětů.

Zámecká zahrada je pak poklad sám o sobě, procházíte totiž parkem s velkým množstvím miniatur dalších hradů a zámků - projdete kolem Karlštejna, zříceniny hradu Trosky, nebo kolem zámku na vodě v Červené Lhotě. Nechybí dětská vzduchová trampolína, různé chaloupky a obrovské prostorné hřiště s malým bazénem.

O kousek dál dojdete do MiniZoo, kde vás čekají kachny, králíčci a další zvířátka. To celé je obklopeno různými starými předměty, jako první historická pračka apod.

Okolo je také několik hřišt na minigolf a velké dopravní hřiště, na které vašim dětem rádi zapůjčí kola, motokáry, motorky a odrážedla všeho druhu.

Když se tohoto všeho nabažíte a vyjdete z areálu, čeká vás naučná stezka a spoustu ukazatelů kam se můžete vydat dále, dokonce se u lesíka nachází úžasný a čistý rybník s malou písčitou pláží, kde se děti také vyřádily.

Na místě dělají vynikající poctivou točenou zmrzku, to bych si i já přidala :) Pořádají se zde svatby a personál jezdí po areálu malými golfovými vozítky. Všude v areálu je dostatek stromů pro stín.

Na místě zakoupíte i občerstvení v recepci u tenisových kurtů, anebo je tu krásná restaurace s venkovním sezením, personál naprosto dokonalý v chování k dětem ale i celkově k dospělým, jídlo vynikající a servis rychlý, ceny přijatelné. Těší mě, když se ptají, zda mají pro děti přinést džus nechlazený a brčko je tak nějak automatické.

Jídelní lístek zde: http://www.zamekberchtold.cz/restaurace/jidelni-listek/

Za naprosto prímovou cenu získáte téměř celý den aktivit, není to jako někde, kde proběhnete a za půl hodiny jdete domů.

Na místě se nachází taky úžasné pohádkové ubytování a to doslova, jmenuje se " V Pohádce", zkrátka toto místo disponuje atmosférou jakou má málokterý zámek a pohodu tu cítíte na každém kroku. Na místě je i Welness a brzy vystoupí Aneta Langerová (sledujte případně v přiloženém odkaze aktuální akce). Další jsou různá sportoviště, zkrátka tady si opravdu vyberete, a pokud se rozhodnete pro celý víkend, rozhodně neuděláte chybu.

A co se týče toalet je všude čisto :)

Závěrem:
Parkoviště: dostupné kolem celého areálu a zdarma
Ceník: 
Kombinovaná vstupenka - dětský ráj + prohlídka zámku
Rodinné vstupné 2+1: 310,- + každé další dítě 80,- (léto) nebo 270,- + každé další dítě 70,- (zima)
Děti do 3 let mají vstupné zdarma

Další rozšířenější ceníky, včetně např. pernamentky na celý rok zde: http://www.zamekberchtold.cz/o-nas/ceniky/vstupne-do-arealu/

Odkaz: http://www.zamekberchtold.cz/

Areál se nachází ve středních Čechách nedaleko od Prahy.

Zkrátka kluci byli nadšení, vyblbnutí, spokojení a my jako rodiče zdárně znavení, ale nadšení, že existují taková místa.

Anet 

Žádné komentáře:

Okomentovat