středa 22. června 2016

Recept - Cukrfree dortíčky - by @ajazhr

Krásný den,

je to čtrnáct krásných dní, kdy je nás doma víc než dost, pro mě se stala oblíbenou věta "do každé místnosti mi odložili dítě". Kam se podívám, tam je dítko, a kdyby tam náhodou nebylo, tak tam je kocour, jež má také své potřeby.

Kojíme jak diví a s vyšší spotřebou a také s únavou, nás honí mlsná, a proto tu mám Áju, co vždy přijde s nějakým tím super receptíkem.

RECEPT
(použít můžete velkou klasickou dortovou formu, nebo menší formičky, dle vaší fantazie a chuti)

KORPUS
4 vejce (bílky, žloutky zvlášt)
2 lžičky stévie
1 lžíce oleje
3 lžíce celozrnné špaldové mouky
2 lžíce jahodového/vanilkového/banánového proteinu (ne odměrky ale lžíce - protein dle chuti ne všechny)
1 lžička prášku do pečiva

TVAROHOVÁ VRSTVA
2 vaničky tvarohu
100g másla
1 odměrka vanilkového proteinu nebo stévie dle chuti

(tvaroh zbude i na olizování) 

Dozdobíme ovocem dle chuti

POSTUP
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ve druhé míse ušleháme žloutky se stévií a olejem do pěny (pěna by podle původních neupravených receptů měla být čistě bílá, ani jedné z nás se nepovedla naprosto čistě bílá pěna, ale vydržte a šlehejte, opravdu velmi zbělá). Dále si smícháme veškeré sypké přísady, mouku a protein, prášek do pečiva. (pokud protein nemáte, nahradte klidně celé množství moukou a přidejte trochu stévie, případně jemně mletý třtinový cukr)

Pak postupně smícháme sypkou směs se směsí z ušlehaných žloutků a dále přidáme ušlehané bílky. Zkušené hospodynky vědí, že to je fáze, kdy jsme opatrné, aby nám nadýchanost těsta neopadla.

Těsto dáme do vymazané formy (případně vyložené pečícím papírem). Pečeme na 180stupnů cca 15-20minut (respektujeme zkušenosti s vlastní troubou). Po upečení je důležité nechat korpus řádně vychladnout.

Připravíme si tvarohovou nápln, rozpuštěné máslo přidáváme k tvarohům, dosladíme podle chuti. Klidně si přistrouhněte čokoládu k tvarohu. Navrstvíme na korpus.

Budeme rády, když si na dortíku pochutnáte a pokud máte raději něco s čokoládou, věřte, že toto je pouze Ájou vytvořená verze původního Míša dortu bez cukru: http://zdravakrasna.blogspot.cz/2016/03/recept-cukrfree-dort-misa-by-ajazhr.html

Anet s Alčou

Fitmaminu naleznete např. zde: https://www.instagram.com/ajazhr/

Žádné komentáře:

Okomentovat