pondělí 4. července 2016

Recept - Cukrfree nanuk Míša - by @ajazhr

Krásný den,

naše fitmamka Alča ví jak rozbláznit naše chuťové buňky a co víc? Ví jak to udělat zdravě. Co pro nás má tentokrát?

Sic nás velká vedra zlehka obešla a dneska dokonce v Jizerkách hlásal teploměr po ránu -1stupen, nás to ale nechává v klidu, ne každému vyhovuje ten žár rozpáleného betonu a to hlavně v případě, kdy nejste oblaženi bazénem u domu a jediný kámoš je voda ve vaně nebo ve dřezu na nádobí.

Také nám začaly prázdniny a festival v Karlových Varech a i tyhle chvíle, především ty prázdniny, si žádají zásobu dobroty v mrazáku.

Dneska si představíme luxusního domácího nanuka Míšu.

RECEPT
(nanuk)

1 tvaroh
1 zakysaná smetana
vanilka podle chuti
stévie podle chuti

(poslední dvě ingredience lze nahradit podle chuti vanilkovým proteinem, pokud dáváte přednost sladidlům z cukru tak klidně vanilkovým cukrem)

POSTUP

Všechno smícháme do hladké hmoty, plníme tvořítka na zmrzlinu/nanuky (dnes jsou naprosto běžně v prodeji v každých domácích potřebách, najdete i nepřeberný výběr na internetu, leckdy už s klacíky) pak už jen šoupneme do mrazáku a čekáme na onu dobrotu.

Nanuky lze polít čokoládovou polevou, případně posypat oříšky, opět dle chuti.

RECEPT 
(poleva)

Dle množství nanuků využijeme kokosový olej, cituji Alču: "Co na tomhle vedru miluju? Za prvé náš nový bazén. Za druhé náš nový bazén. A za třetí, že kokosový olej se stává tekutým a žádá si okamžité smíchání s kakaem a stévií, aby vytvořil skvělou #cukrfree čokoládovou polevu." 

Případně můžete přilámat a rozpustit i nějakou tu kostičku kvalitní vysokoprocentní čokolády.
Polevy není třeba moc (bud si vylijete tvořítka na nanuky onou polevou, anebo v nich máčíte již hotové nanuky, které znovu vložíte zpět do mrazáku).

No a ted už můžete jen mlsat, jistě ocení plný mrazák nanuků třeba vaše dětičky a co teprve hosté, když na ně vybalíte vlastní nanuk v tom horkém počasí a ještě bez cukru.

Alču můžete nalézt také zde: https://www.instagram.com/ajazhr/ 

Přejeme krásné léto
Anet a Ája

Recepty bez cukru naleznete pod vyhledáváním cukrfree zde na blogu, případně pod štítkem "recepty". 

Žádné komentáře:

Okomentovat