středa 10. srpna 2016

Recenze - Lahůdky ze sklenice - Julia Mirabella

Krásný den,

mít tři děti je náročné, jak na čas a jeho organizaci, tak prostě na všechno, co je to ale víc, je úžasné. Pocit, že se kolem vás sesedne to vaše hejno, je skvělý, a když se po vás válí, není na světě nic lepšího.

Protože ale času je málo, tak je úžasné mít pomocníky v jakékoliv podobě, at je to třeba sušička nebo úžasná kniha plná dobrůtek do skleničky, které si můžete nejen vzít do práce ale také třeba sebou na výlet.

Jakou knihu mám na mysli?

Originální popisek knihy: "Tato kniha přináší jednoduché a rafinovaně zabalené obědy na každý pracovní den. Nepotřebujete nic jiného, než zavařovací sklenici a několik surovin, abyste byli schopni vrstvením vykouzlit skvělé jídlo, které se po otočení sklenice vzhůru nohama promísí a jednotlivé chutě se spojí v lahodný celek. Takto si můžete připravit nejen svěží saláty, ale i těstoviny či dušená jídla a dezerty."

Kdo je autorka knihy Julia Mirabella?
Julia je především vytíženou právničkou, již nadchnul netradiční způsob jak využít zavařovací sklenice, kterých se na půdách a celkově v domácnostech válí spoustu. Žije ve Spojených státech, ve Washingtonu. Vyrůstala v rodině, která milovala italskou kuchyni. Také je blogerkou: www. myfoodandotherstuff.com

OBSAH KNIHY

Knížku jsem pořídila především ze zvědavosti. Když měla vyjít knížka o cvičení se Zuzkou Light, bylo od jisté slečny mnoho informací a přes její profil jsem se dostala také k této knížce.

Už si začínám zvykat, že knížky o zdravém životním stylu a sportu jsou téměř vždy v paperbacku (a já ho tak nerada) ale i tak mě překvapilo, jak krásně se v knížce listuje. Opravdu velké potěšení je z kvality fotopapíru, jelikož je to kniha s recepty, vítám, že to není obyčejný papír. Tenhle klidně když ukápnete při přípravě jídla, otřete a kniha opět svítí čistotou.

Fotografie jsou nádherné a člověk by si hned všechno dal (nedoporučuji otvírat při hladu).

Když jsme něco malého posvačili, můžeme v klidu knihu otevřít - nejdříve nás čeká obsah a úvod a pak už se dostáváme k podrobnějším informacím. Jak u salátů fungují zavařovací sklenice? V čem jsou přínosné mimo například velmi důležité KONTROLY PORCÍ? A mnoho dalšího.

Zdroj: bux.cz
K tomu abyste si mohli dopřát jídlo ze sklenice, budete potřebovat pár maličkostí jako třeba sklenice, dnes je na trhu již obrovská spoustu krásných a designových sklenic, dále třeba trychtýř, odstředivku a velmi důležitou vidličkou s mističkou, aby vám jídlo vždy chutnalo.

Veškeré recepty spočívají ve vrstvení potravin a tak vás autorka celým postupem krok po kroku provede.

V knížce najdete přehršel receptů jak na snídaně, teplé obědy, svačiny, zálivky. Za mne vyzkoušen hned první recept banánovo - mandlový koktejl, kde využiji své oblíbené mandlové máslo, dále kukuřičný salát s borůvkami, úžasná kombinace, bulgurový salát či tortellini s pestem.

Najdete zde polévky, saláty, smoothie, těstoviny, rizota, zkrátka si vybere každý.

V závěru knihy jsou pak převodní tabulky a rejstřík, kde si najdete přímo ten svůj recept.

Pokud potřebujete nosit jídlo do zaměstnání, na návštěvy, případně na výlety, není lepší pomocník, než tato knížka a jistě si na spoustě receptů pochutnáte i mimo sklenice a to když je nachystáte třeba jako večeři.

Knížku nejen, že s radostí zařadím do knihovničky, ale také pořídím jako dárky k Ježíšku a dvakrát jsem jí pořídila jako losovanou cenu do naší sportovní rodinky Planetky.

Závěrem malá ukázka z knihy: 


Žádné komentáře:

Okomentovat