úterý 27. září 2016

Kilometry pro Teribear - druhý ročník

Krásný den,

tak a je po všem, jedna z nej akcí, která vůbec v tom našem sportovním světě vypukla. Akce, na kterou jsme se strašně těšili hned od okamžiku, kdy se vypla počítadla v lonském roce. Akce, která pomáhá. Akce pro děti. PRIMA DEN S MEDVĚDEM. TERIBEAR.

Tereza Maxová je nejen neuvěřitelně krásná a charismatická žena s podmanivým hlasem, který hladí  ale také strůjcem NADACE TEREZY MAXOVÉ.

O čem je TERIBEAR?
Za každý kilometr, který uběhnete, ujdete nebo klidně odplazíte (a ted netřeba se smát ale my jsme se taky skoro plazily) získáte 50,- pro děti, pro pomoc dětem, pro pomoc rodičům, jež by chtěli zpět své děti, pro různé životní příběhy.

Odkaz na akci: https://www.teribear.cz// zde určitě najdete i termín dalšího ročníku.

Facebook, kde se jistě dozvíte i o dalších městech, kde se akce koná - např. Mladá Boleslav - https://www.facebook.com/TERIBEAR-83648548825/?fref=ts

Moje dětičky se dostaly na ofiko instagram nadace
Loni jsme se dostali na částku 17 578,-. Letos, jsme to jako tým chtěli překonat, a že se dařilo. Ve stručnosti shrnu, že akce byla úžasná, atmosféra perfektní a tentokrát to vezmu den po dni.

DEN PRVNÍ
Den zahájení, nikdo z nás, co jsme se registrovali a že nás moc není (a to je registrované i jedno z mých dětí) se na první den nechystá. Nakonec se ale večer rozhodnu, že půjdu, nevím proč, ale táhne mě to tam. Je to boj, odkojím, vykoupu, uspím, manželovi přenechám všechny tři děti a běžím na tramvaj.

Na místě se hned rozeběhnu, a protože musím být zpět doma na další kojení, je to pouze za pár kilometrů. Lidi ale proudí, stihnu kapelu Děda mládek Ilegal band, taky stihnu Daru Rollins, vidím Terezu Maxovou. Vidím strašně moc energických lidí, ono totiž, znáte někoho kdo běhá a byl by to bručoun?

Od minulého roku posun, cesta je uměle osvětlená, což kvituji. 

DEN DRUHÝ
Na akci vyráží Maru a naprosto strhne týmovou tabulku a urve 25km, jen tak, neskutečně jí nakopává pan Štefan Krč, který loni urazil 555,5km za 10dní. Chodí s ní a dokonce se najdou borci, co jí po 20kilometrech "donutí" další dvě kolečka (jedno má 1,25km) běžet. Petra se přidává s přítelem. Já opět vyčerpaná vyvalím nohy večer, stejný postup ale kolečko přidám navíc. Mám 13,75km. Tento den zkouším Tojky - v pohodě, osvětlené. Také jsem si dala čaj.

DEN TŘETÍ
Nohy mě bolí a plánujeme rodinný víkend, nesměle nadhodím, že Letná s medvědem by byla fajn. Vyrážíme. Nejstarší dítko chce také čip. Manžel s prostředním odchází domů, je horko. A my s Jitkou a Maru kroužíme - Maru naprosto brutálně háže kolečko za kolečkem. Jitku berou kolena. A můj nejstarší syn, nám uteče a stále jde a jde a jde... Potřebujeme jít už domů, je večer a on stále jde a běží - "DAL BYCH SI MAMI KLIDNĚ JEŠTĚ 5" Já jsem s kočárkem na 25km.

DEN ČTVRTÝ
Nikdo z nás moc nepočítá, že na akci půjdeme, jsme vyčerpané, nakonec se scházíme v plném počtu. Horko, celý dny s dětma skoro všechny. Puchýře, bolest. Umíme se podpořit, sázíme kolečko za kolečkem a nesmírně nás těší, že ačkoliv má náš tým jen 7lidí, konkurujeme týmům s 20lidmi. V tento den jsme se poslední kolečko nemohly skoro ani bavit, únava. Maru je dneska na čísle 70km. Já 35km - jak řekla Jitka, plýtvám síly jinde (ráno jsem nachodila 10km v Tróji).

Voda v cisterně, kelímky, když dojde kelímek, napiju se z rukou. Není problém. V tento den slavíme 250km - 5 dospělých a 2děti.

U startu stále k dispozici krásné balzámy na rty od Astridu s medvídkem a opalovací krémy. 

DEN PÁTÝ
Pondělí po víkendu nohy bolí, Maru má mít volno, má svátek ale nakonec vyráží. Přijde i Petra a její přítel, můj nejstarší syn. Skáče to trochu více, nálada bojovná ale jako tým klesáme. Zakotvíme ale na čísle 321 kilometrů.

DEN ŠESTÝ
Tedík mi od očkování moc nespí, spíš vůbec, minimum spánku, vyčerpání, řešení různých záležitostí, práce, rodičák. Večer se sejdu já a Jitka. Kroužíme opatrně, poslední kolečko si rozmýšlíme, je skoro deset hodin večer a musím letět domů. Kotvíme na čísle 35.

Na akci: Přidána fixa a lze si podepsat svůj kelímek, aby se tolik neplýtvalo, super nápad.

DEN SEDMÝ
Dnes se nás sešlo asi nejvíce, od rána s tím opravdu hodně zahýbeme, děti, muži, ženy, pořádně to nakopneme a přidají se 4 nový týmový hráči - 2 dospělý a 2děti. Věrka s rodinou.

DEN OSMÝ
Den narvaný únavou a bolestí už u všech, pak se zatáhne obloha a já už běhám v dešti - uběhnu s deštníkem 12,5km. Chvíli po mě ještě dorazí Krista s manželem z Olomouce a přidají svou trošku do mlýna.

Končíme, den další už nikdo z nás bohužel nemůže dorazit.

CELKEM ZA TÝM PLANETKA B612 - 695KM 
28.MÍSTO V TÝMECH, COŽ JE NAPROSTÁ PECKA V TOM POČTU LIDÍ V JAKÉM JSME BYLI.
NEJVÍCE KILOMETRŮ V TÝMU - MARUŠKA A TO 140KM.
VYBRÁNO DÍKY NÁM - 34 750,- + 3 530,- OD LIDÍ Z PLANETKY, JEŽ BĚHALI ZA JINÉ TÝMY.
POČET LIDÍ V TÝMU - 14 VČETNĚ 4 DĚTÍ
PRŮMĚR NA OSOBU 49,7KM

Nakonec jsem utrhla 85km
Akci strašně moc chválím a myslím, že nejsem jediná, jedna z nejlepších vůbec, které jsem se zúčastnila a to včetně různých závodů. Atmosféra perfektní a všechna organizace, dobrovolníci, prostředí, funguje jako obrovský hnací motor. Všichni chtějí překonat ostatní a všichni jsou ochotní si utrhnout nohy u samého zadku, jen aby přidali další kolečko pro děti, nevadí jim vedra, déšt, noc.

Však vždy je v létě horko, v zimě zima a v noci tma.

Toalety v rámci možností čisté a nechyběl toaletní papír. Voda a čaj k dispozici, šatny k dispozici neustále, obsluha rychlá. Tentokrát i super aplikace, kde si člověk mohl sledovat, kam až jsme došli a mimo to si mohl udělat selfie se svým výkonem.

Jediné, co bych vytkla, je lehce otrávený časomíra u čipu, při problémech s čipem. Super, že letos byla trasa osvětlená i v noci. Změna trasy byla moc fajn, jen se občas pletli lidi na začátku, kde se probíhalo turniketem.

To, že se akce líbila, dosvědčuje i vybraná částka a naběhané/nachozené kilometry:
7 967 437,5 korun a 159 348,75 kilometrů.

Nejlepší muž - Jiří Juřica 703,75km
Nejlepší žena - Eva Vaidová 440km
Nejlepší dítě - Sára Skotnicová 300km

Pan Štefan Krč, který loni naprosto kraloval celému klání, letos urazil 616,25km a překonal svůj rekord s 555kilomety v lonském roce, ačkoliv měl letos méně času.

Pokud byste rádi podpořili nadaci, zde je eshop s krásnými dárky - http://www.teribearshop.cz/

Budeme se těšit příští rok a už plánujeme, že nalodíme do Prahy i všechny naše přátelé z Olomouce a pořádně na Letné roztrhneme beton :)

Anet

Střípek z instagramu - sledujte mě :) https://www.instagram.com/p/BKSmjiXAZwT/?taken-by=anetka_kvikovy_koralky

Žádné komentáře:

Okomentovat