úterý 8. listopadu 2016

Recenze - Chytrá snídaně od Fit-Day

Krásný den,

pokud jste pravidelný čtenář, víte, že v mém životě se změnilo stravování doslova od základu (více pro vás připravuji v článku: "Veganem proti své vůli"). V rámci těchto změn se stalo mnohé, začala jsem více číst o alergenech v potravě a protože se vyhýbám hlavně mléku a vejcím (nevadí jejich malé množství) a luštěniny jsou pro mě jako pro kojící tabu, vyhledávám výrobky především s vyšším obsahem proteinů/bílkovin.

No a protože mám kamarádku, co je taková moje dobrá duše a pomocník, tak se dozvídám i o výrobcích, co nakonec doma musím mít. Jitka také přechází na rostlinnou stravu a to ze zdravotních důvodů a nachází úžasné věci.


Co jsme to tedy objevily? 
Nejdříve vám projekt v krátkosti představím, popíšu výrobky, jež jsem vyzkoušela, vypíšu něco o složení, nabídce a jak funguje samotný eshop.

CHYTRÁ SNÍDANĚ OD FIT-DAY

V krátkosti bych vám projekt představila:
na začátku stojí Jakub a Jitka, manželé, jež hledají co nejzdravější způsob stravování, mimo jiné také něco rychlého do práce. Chtějí něco, co neobsahuje chemii a je co nejvíce přírodní, také chtějí dosáhnout ideální váhy.

Všechen čas pro vás testují, zkoumají a hledají to nejlepší a podrobněji si o nich můžete přečíst zde: https://www.chytrasnidane.cz/pribeh-fitday/
 
Protože jsem trochu suchar a i když zkouším stále něco nového, vždy se lehce obávám utratit peníze, v tomto případě obzvlášt, protože to nejsou produkty za dvacku. Což je zde velmi hezky řešeno, můžete si pořídit cestovní balení.

Nakonec jsem objednala:
Smoothie cestovní balení Mango Berry
Smoothie cestovní balení Špenát banán jablko
Pancake Chocolate cestovní balení

Cestovní balení se pohybují cenově v rozmezí 140,- až 170,-, toto balení vždy obsahuje 3 porce. (ve velkém balení porce cca 29,-)
V nabídce není jen smoothie a palačinky ale také koláčky (populární mugcakes), či protein.
Balení je v zipově uzaviratelném sáčku.

Jdeme na první ochutnávku - SMOOTHIE ŠPENÁT, BANÁN, JABLKO 

- obsah proteinu 44%
- 115kcal na 1porci
- bez alergenů
- vhodné pro vegany
- bez přidaného cukru
- obsahuje aminokyseliny

Jako vždy u první přípravy něčeho nového, poctivě přečtu návod na přípravu, posilněna informacemi vytahuju svůj mixér DOMO, protože shaker mi kdosi odcizil (zvláštní), naberu 3lžíce, což odhaduju na jednu dávku a přidám půlku banánu pro vyšší sytost, doleju vodou.

První ochutnání se zatřepu :D :D Přísahám, že jo. Protože výrobky jsou vhodné především pro alergiky na mléčnou bílkovinu, laktózu, lepek, vejce, jsou vhodné pro vegetariány a vegany, z tohoto důvodu obsahují hrachový a rýžový protein. Chuť hrachu je výrazná, ale po pár doušcích, si zvyknete a dokonce !! ochutnávaly i děti a chutnalo jim to, za mne trochu úkaz.

Co mne mile překvapilo, byl úžasný pocit sytosti, který vydržel, necítíte se těžce a jako svačinka narychlo pro vytíženou mámu od tří dětí, naprostá pecka.

Ochutnáváme podruhé - PANCAKE CHOCOLATE
- jedna porce 14g bílkovin
- bez přidaného cukru
- 114kcal na 1porci
- obsahuje lepek, vejce

Po pár dnech jsem úplně vyjedená a přemýšlím, co k snídani a pak si vzpomenu na tenhle poklad, přečtu návod k přípravě a rozhodnu se udělat celé balení najednou (palačinky případně dojím k svačině, nebo dám k svačině staršímu synovi).

Těsto dle návodu je příjemně hladké, rozmícháno hned pouze vidličkou. Na pánvi se nepřichytávají a pokud dodržujete postup jdou krásně otočit, nepřipalují se, jsou hned hotové.

Chuť za mne naprostá pecka, vůbec nejsou sladké, Jitce se zdály trochu více čokoládové, ale mě vůbec, chválím opět pocit sytosti. Z jednoho balení připraveno 6 středních palačinek (ne tenkých ale silnějších) - již po dvou se cítím plně, sním tři. Ačkoliv nejsou palačinky sladké a jsou naprosto rozdílné chutově od klasických z mouky, syn se do nich nenažraně pouští a co vidím - CHUTNAJÍ MU. (poznámka: syn trpí několika psychickými vadami, v rámci nich a užívání léků trpí silným nechutenstvím, s jídlem velmi bojujeme - toto považuji za ohromný úspěch)

Ochutnávka číslo tři - SMOOTHIE MANGO, BERRY
- podíl ovocné složky 50%
- bez alergenů
- vhodné pro vegany
- bez přidaného cukru
- 117kcal na 1porci
- 12,5g bílkovin na porci

Nechávám si ho jako poslední, protože dle obalu a názvu očekávám sladkou chut, což mě na první ochutnání zklame, opět je velmi cítit hrachový protein, zbytek ovoce nikterak necítím, přidávám lžičku medu a kousek avokáda.

Pocit sytosti se dostavil téměř ihned.

Na každém balení je také uvedeno, že výrobek není vhodný pro těhotné a kojící ženy, nicméně jsou to výrobky přírodní, nevím jak u těhulek ale u kojící může vadit miminku jen zvýšený příjem bílkovin (nadýmání). Pokud jich ale ve stravě nepřijímáte nějaká vysoká kvanta, nevidím v tom sama za sebe problém a považuji tento nápis spíše jako ochranu, však co víc přírodního v tomto odvětví seženete?

ESHOP
V sortimentu najdete mimo cestovních balení viz výše, také opravdu krásné a stylové velké balení všech produktů o obsahu 600g/20porcí v cenové relaci 400,- až 600,- dle druhu.

V eshopu je vše přehledné a vše působí velmi čistě.

Zboží expedují do 24hodin.

Využít můžete službu PPL, Českou poštu, Zásilkovnu.

V kamenných prodejnách najdete v síti lékáren Dr.Max. (dle informací spíše na objednání do druhého dne)

Také seženete na více než 600 výdejních místech, nebo vám ho doveze rohlík.cz, košík.cz a mnoho dalších eshopů se sportovní a fitness výživou.

Přijímají také platební karty VISA, MasterCard.

Možnost zakoupit také na Slovensko.

PROČ ZROVNA FIT-DAY?
Jitka s Jakubem se snaží jít mimo jiné i ekologickou cestou. Na všechny výrobky je použit prvotní zdroj proteinu z rostlin. Není zapotřebí tedy krmit zvířata. Úspora je zde také za vodu. Obsahuje všechny aminokyseliny ve vysoké koncentraci. Veškeré produkty jsou vhodné pro děti od 4let. Vhodné jsou také pro celiaky, vegetariány, vegany, všechny hlavní složky mají Kosher certifikát.
Přírodní hrachový protein je lehce vstřebatelný, nezatěžuje organismus.

Nepoužívají chemikálie, aromata, konzervanty ani geneticky modifikované suroviny, díky tomu jak sami říkají, produkují chytré palivo pro vaše tělo.

Dodržují přísné normy HACCP.

Fotografie použity se svolením Fit-Day.

Moc ráda, jsem vám představila něco, co určitě vhodně využijete do práce, sebou na cesty, do škol apod, přeci jen voda teče všude a rozmíchat lze klidně jen lžičkou. Pro vytížené maminy a ženy, ale i muže, pro děti, co nemají dostatek bílkovin, ráda doporučuji.

Výrobky je možné také pouze přidávat k vaším oblíbeným smoothie abyste povýšili jejich nutriční hodnoty, případně protein přidávat do rostlinných jogurtů apod. Jakub a Jitka vám na facebooku moc rádi na vše odpoví (odkazy níže).

Napište zda máte zkušenosti a jak vám chutnalo.

Nově musím vypíchnout novinku - SUPERFOODS
Anet

Web: https://www.chytrasnidane.cz
Facebook: https://www.facebook.com/fitday.cz/
Instagram: https://www.instagram.com/fitday.cz/

Sledujte můj instagram a neuteče vám nic nového, co mám na stole.
https://www.instagram.com/p/BMT84JSBq_l/?taken-by=anetka_kvikovy_koralky

UPOZORNĚNÍ: Toto není placená reklama.

Žádné komentáře:

Okomentovat